Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 24 maart 2020

Wat betekent 1,5 meter afstand houden?


We moeten samen zien te voorkomen dat het  coronavirus zich verder verspreid.

We kunnen naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten. Maar houd in groepen waar mogelijk 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar. Wat betekent dit in de praktijk?

Op bezoek

Een kopje koffie bij een vriend of vriendin? Dat kan. Beperk het bezoek tot maximaal drie personen. Maar ga zo min mogelijk op bezoek bij ouderen en mensen met verminderde weerstand. Zoek liever op andere manieren contact, zoals telefonisch, via videobellen of schrijf eens een brief.

Uw verjaardag of een ander feestje vieren? In praktijk zal het niet lukken om binnen een groep voldoende afstand tot elkaar te bewaren, dus het advies is om het vieren van feestjes voorlopig uit te stellen.

Dagelijks leven
 
  • Hardlopen of fietsen met vrienden? Dat kan als u zoveel mogelijk 1,5 meter afstand bewaart.
  • Boodschappen doen? Dat kan. De supermarkten zijn open, maar vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand tot andere mensen. Kom als het kan alleen.
Kinderen
 
  • De regel ‘houd afstand’ is binnen een gezin natuurlijk niet te doen, zeker met kleine kinderen. Zorg er wel voor dat u in groepen van buíten je gezin waar mogelijk 1,5 meter afstand houdt.
  • Spelen in de speeltuin, op het plein, strand of bos? Kinderen kunnen natuurlijk buiten spelen, maar vermijd grote groepen.

Vergeet niet: heeft u (milde) verkoudheidsklachten: niezen, keelpijn, loopneus, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden? 

Blijf thuis en laat geen bezoek binnen! 

Zo beschermt u uzelf en anderen tegen infectie met het coronavirus.