Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 13 maart 2020

Energiecafés uitgesteld in verband met Coronavirus


In verband met maatregelen tegen het coronavirus, heeft de gemeente Lochem met lokale partners besloten de Energiecafés tot nader order uit te stellen.

Er zijn nog geen nieuwe data bekend. Het besluit volgt de landelijke richtlijn van het RIVM om grote groepen van meer dan 100 personen te vermijden.


Alle mensen die zich hebben aangemeld via de aanmeldpagina, ontvangen een mail.

De mede-organisators uit de dorpen en de beheerders van de locaties voor de Energiecafés, gaven aan dat ook zij het wenselijk vinden om de cafés tot nader uit te stellen.Dit met het oog op bescherming van ouderen en/of kwetsbare inwoners.

Ruim 450 aanmeldingen, grote betrokkenheid vanuit de kernen
Op 13 maart zijn er meer dan 450 aanmeldingen, waarvan ruim 130 in Lochem. Ook het enthousiasme en de betrokkenheid vanuit de dorpen en van LochemEnergie bij de organisatie van de cafés zijn groot. Daarom gaan wij op zoek naar goede manieren om vervolg te geven aan alle inzet, kennis en materialen. In eerste instantie gaan wij alle informatie toegankelijk maken op de webpagina www.lochem.nl/energiecafe. Dat kost even tijd, ook gezien al onze andere communicatie rond het coronavirus. Wij streven ernaar deze informatie volgende week online te hebben.

Wanneer en hoe de Energiecafés zullen plaatsvinden, is nog onderwerp van gesprek
De gemeente en de betrokken partners uit alle kernen en van LochemEnergie zullen samen met een nieuw plan van aanpak komen. De opzet van de Energiecafés was om met lokale partners acht cafés in acht kernen te organiseren. De cafés waren gepland van 16 maart tot en met 8 april. Doel was om bewoners te informeren en met hen in gesprek te gaan over klimaatverandering en de overstap naar schone energie.

Mensen die zich nog niet hadden aangemeld, maar wel op de hoogte gehouden willen worden, kunnen terecht op www.lochem.nl/energiecafes.