Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 10 maart 2020

S T O L P E R S T E I N E in L O C H E M


Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus hebben wij als bestuur besloten de Stolpersteine legging op deze data te cancelen.

Stolpersteine zijn gedenktekens van 10 x 10 cm vervaardigd van beton met daarop een messing plaatje waarop de naam, geboortedatum, deportatiedatum en plaats en datum van overlijden staan vermeld.


De Stolpersteine worden voor de voormalige woningen van Joodse en andere burger- vervolgingsslachtoffers geplaatst.

Op dinsdag 24 maart, aanvang 9.00 uur, zullen op het adres ’t Ei 15 in Lochem Stolpersteine – Struikelstenen - worden gelegd voor het gezin Roozendaal, dat bestond uit:

 

- Abraham Roozendaal
- Roosje Roozendaal – van Gelder
- Emanuel Carel Roozendaal

Zij werden allen in Auschwitz vermoord.

De stenen zullen worden gelegd door de kunstenaar en initiatiefnemer van dit Europese project, dhr. Gunter Demnig uit Keulen.

Rondom de legging zal een kleine ceremonie plaatsvinden met medewerking van Jeugd- en Jongerenwerk van SWL en leerlingen van de Mr. Propschool.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie of thee in het Stadshuus, op loopafstand.

Op donderdag 2 april, aanvang 11.30 uur, zullen op het adres Bierstraat 2 te Lochem Stolpersteine – Struikelstenen – worden gelegd voor het gezin Vromen, dat bestond uit:

 

- Salomon Joseph Vromen
- Mietje Vromen-Kannewasser
- Jansje Josephine Vromen
- Sander Vromen

Zij werden vermoord in Auschwitz; Salomon Joseph Vromen ‘ergens’ in Midden-Europa.

De stenen zullen worden gelegd door Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve met medewerking van Jeugd- en Jongerenwerk van SWL.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie of thee bij café Scholten, Bierstraat 4.

Er zijn reeds op particulier initiatief enige Stolpersteine in de gemeente Lochem aangebracht, maar de drie stenen voor de familie Roozendaal zijn de eerste in de gemeente die op initiatief van de Stichting Stolpersteine Lochem worden geplaatst.

De Stichting Stolpersteine Lochem wil in de komende jaren voor alle burgervervolgingsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Lochem Stolpersteine plaatsen.

Nadere informatie: dhr. Pieter Arts
Email: pieter.arts@kpnmail.nl of info@stolpersteinelochem.nl
Tel: 06 49132148