Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 10 maart 2020

Vijf Zonnebloemafdelingen in Berkelland bundelen krachten


In de gemeente Berkelland zijn 9 afdelingen van de Zonnebloem actief.

Vijf daarvan – Beltrum, Borculo/Haarlo, Eibergen, Rekken en Ruurlo – zijn een paar jaar geleden een samenwerkingsverband aangegaan. Startpunt destijds was de vraag in hoeverre een vorm van samenwerking van meerwaarde kan zijn voor de gaste van de Zonnebloem binnen deze afdelingen. 

Aanbod voor 2020
Nu zijn deze afdelingen zo ver dat ze een deel van hun activiteiten open kunnen stellen voor elkaars gasten. Als voorbeeld: gasten van de Zonnebloem Beltrum kunnen meedoen in Eibergen, Eibergense gasten kunnen meedoen in Borculo/Haarlo en allerlei andere varianten zijn denkbaar. Er is een totaaloverzicht gemaakt van activiteiten die voor alle Zonnebloemgasten van genoemde afdelingen toegankelijk zijn.

Elke afdeling heeft zo haar eigen manier om haar gasten te benaderen. Daarom zullen gasten door de eigen afdeling geïnformeerd over dit brede aanbod. Gasten kunnen ook zelf contact opnemen met de hen bekende contactpersoon voor de activiteiten in de eigen woonplaats. Hij of zij geeft graag informatie over de mogelijkheden.

De samenwerkende Zonnebloemafdelingen hopen op deze manier nog meer te kunnen betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking die er graag eens uit gaan voor een gezellige activiteit en waar ze andere mensen kunnen ontmoeten.

Aanbod voor 2021
Als deze aanpak succesvol is, komt er ongetwijfeld een vervolg in 2021. In 2021 zijn de genoemde samenwerkende afdelingen in ieder geval van plan één activiteit aan te bieden voor alle gasten samen. Het plan is een uitstapje te maken naar een leuk evenement in de regio waar veel te zien is en waar ruim tijd en aandacht zal zijn voor gezelligheid onder het genot van koffie met iets lekkers. Via de eigen afdeling worden alle gasten tijdig, via het jaarprogramma 2021, geïnformeerd over deze activiteit die voorlopig nog geheim blijft.


Koor ‘De Berkelzangers’ treedt op in Zaal Peters tijdens de voorjaarsmiddag op zaterdag 4 april. Foto: Ria Lusink