Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zondag 08 maart 2020

RGV naar huis met 3 medailles en 19 tickets Regio Finale


Afgelopen zaterdag was de laatste plaatsingswedstrijd in de 4e divisie Turnen Dames.

Een spannende wedstijd omdat nu ook bekend werd gemaakt wie er een plek had veroverd in de Regio Finale.

De RGV deed in de 4e divisie mee met 24 turnster in alle leeftijden klassen. Enkele van de turnsters hadden in de eerste 2 wedstrijden zulke goede prestaties neergezet dat ze al zeker waren van een ticket naar de finale. Maar voor de meeste zou het resultaat van deze laatste wedstrijd doorslag gevend zijn.

In de eerste wedstrijd waren de jeugd 2 meisjes en de instappers aan de beurt. Bij de jeugd1 meisjes wist Maeve Timmerman naast een finale plek ook nog de zilveren medaille mee naar huis te nemen.

Samen met haar gaan ook Marit Olthof, Maud Holsbeeke en Jessica Kolkman naar de Regio finale.

In de andere baan mogen de instappers Tess Klein Selle en Sophie Gotink naar de finale.

In de 2e wedstrijd was het voor zowel de turnsters van de junioren als die van de pupillen1 extra spannend. Niemand van deze meisjes was nog zeker van een finale plek, dus moesten ze deze wedstrijd nog extra hun best doen. Heel verassend wisten beide pupillen, Yfke Maatkamp en Abby Meijerman de finale te halen. Bij de junioren hadden 2 van de 6 turnsters geen geluk. Lieke Esselink, Mare Leuverink, Isa Freriks, en Julia Stegeman gaan naar de finale. Maureen Ketelaar is 1e reserve en Femke Meulenveld redde het net niet.

De 3e wedstrijd was er een dik verdiende gouden medaille voor Kealyn Regelink. Zij wist 28 turnsters achter zich te laten. Naast deze medaille natuurlijk ook een finale plek. Ook de 3 overige turnsters in dit niveau gaan met haar mee; Laura Olthof, Emma Timmerman en Jill Geelen.

In de 4e wedstrijd zaten 3 senioren van de RGV en Pien te Vaanholt (jeugd1). Bij de senioren was de spanning te snijden. Alle 3 moesten ze nog een goede prestatie neer zetten. Neele Ketting moest nog extra scoren aangezien ze 1 wedstrijd door een blessure had gemist. Dit deed ze zo goed dat ze zelfs een gouden plak in ontvangst mocht nemen. Hierdoor had ze ook meteen een finale plek te pakken. Elise Labohm en Sanne Boekelder hadden de voorgaande 2 wedstrijden alleen maar pech gehad en moesten dus ook nog proberen hoge cijfers neer te zetten. Alleen Elise Labohm wist zich nog naar de finale te turnen.