Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 03 maart 2020

Ik regel het zelf met mijn DigiD


gratis cursus Digisterker bij de Bibliotheek

De Bibliotheek helpt je op weg met computer en internet. In maart start weer de gratis cursus Digisterker, ditmaal in de Bibliotheek Warnsveld. Vier lessen over DigiD en online zaken regelen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites, de berichtenbox bij Mijn Overheid en digitale veiligheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente Zutphen en de Belastingdienst.

De lessen zijn op woensdag 18 en 25 maart, 1 en 8 april van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Warnsveld, Dreiumme 43. Twee docenten van de Bibliotheek begeleiden de groep van maximaal tien personen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al kunnen omgaan met de computer en het internet.

Deelname aan de cursus Digisterker is gratis. De Bibliotheek zorgt voor een cursuslaptop en alle deelnemers ontvangen een uitgebreid werkboek. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de bibliotheekbalie, telefonisch, via e-mail of via de website. Contactgegevens en meer informatie over Digisterker zijn te vinden op graafschapbibliotheken.nl.