Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zondag 10 november 2019

Succesvol turnweekend RGV Ruurlo


De turnsters van RGV Ruurlo deden afgelopen weekend goede zaken op 2 verschillende wedstrijden.

Op zaterdag waren er in Lochem de Rayon Kampioenschappen van het Rayon Hanzestreek.

Hieraan deden meisjes mee die komend seizoen turnen in het niveau D2 en de jongste turnsters die pas beginnen in de selectie.

In de eerste wedstrijd waren het meteen Inte Smeerdijk en Tess Gotink die met goud en zilver naar huis gingen bij het niveau jeugd D2. Ook bij de pre instappers niveau D3 was het goud voor RGV. Hier was het Jette Peters die aan het eind van de wedstrijd de hoogste cijfers bij elkaar had geturnd.

In het niveau pre-instap X waren de jongste meisjes succesvol. Op hun eerste wedstrijd waren het Liza Woerts en Emma Beltman die 1e en 2e waren van de 20 turnsters. Elin Holst en Zoƫ Berentsen werden in ditzelfde niveau 5e en 6e.

Bij de instap D2 werd Tamar Janssen 10 en Lynn Brundel 12e.

Zondagmorgen vroeg gingen 6 turnsters voor teamwedstrijden naar Nijverdal. Zij moesten turnen in het niveau instap/pupil1 D1. Dit werd een spannende wedstrijd aangezien de teams aan elkaar gewaagd waren. Toch kwamen de meiden heel verrassend als 1e op het podium te staan. Ze lieten o.a. Varsseveld (2e) en Elst (3e) achter zich. Het team bestond uit: Tess Klein Selle, Sophie Gotink, Isa Hesselink, Jet Gerritsen, Abby Meijerman en Yfke Maatkamp.

Ook in het niveau pupil2/jeugd N3/N4 had de RGV een team. Zij starten in de 2e wedstrijd meteen heel sterk op balk. Alle 4 turnsters lieten een heel strakke oefening zien en ook de andere toestellen gingen zo goed dat ze uiteindelijk als 2e op het erepodium stonden. Het team bestond uit: Noya Boomkamp, Frederieke Klein Bluemink, Carlijn Leverink en Isolde Luiten (Borculo).

Op de andere baan in deze wedstrijd turnde een team in het niveau supplement D. Ook zij begonnen met zeer goede oefeningen op balk. Helaas was de jury niet helemaal tevreden over een element. Dit koste het team veel punten waar door ze onder in de einduitslag belandden.

Als laatste was het team in supplement E aan de beurt. Door blessures was RGV genoodzaakt om 1 team terug te trekken. Het over gebleven team haalde net het podium niet, zij werden 4e.

Nu de wedstrijden even erop zitten gaan de turnsters nu aan het werk voor het RGV Gala, dat na 3 jaar weer wordt gehouden, op 23 november


het gouden team uit nijverdal


Podium zijn de jongste rayon Kampioenen