Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zondag 12 mei 2019

3 Medailles voor RGV-pre instappers


Afgelopen zaterdag hadden de jongste turnsters van de RGV Ruurlo hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

Voor 4 turnsters was het voor de eerste keer dat ze mee deden. Tamar Janssen, Lynn Brundel, Jette Peters en Tess Broshuis zitten pas 2 maanden bij de preselectie en hadden zaterdag hun eerste wedstrijd. Ze kwamen turnden in het niveau D3. Plezier stond bij deze meiden voorop. Voor de eerste keer deden ze helt alle 4 netjes. Ze turnden alleen de basisoefeningen zonder bonus-elementen. Hiermee eindigden ze in de middenmoot.

In de 2e wedstrijd waren de turnsters aan de beurt in het niveau D2 2011. Hier turnden Isa Hesselink en Jet Gerritsen voor de RGV. Het was de 2e keer dat ze in dit niveau mee deden. Ze hadden duidelijk vooruitgang geboekt. Isa wist op een mooie 2e plaats te eindigen en Jet op een 6e plaats.

In de laatste wedstrijd turnde Isa Wassink in D2 2012. De eerste wedstrijd was zij eerste geworden, daarom waren nu alle ogen op haar gericht om te kijken of ze dit weer kon waar maken. Het werd deze wedstrijd geen goud, maar ze mocht brons mee naar huis nemen.

In de andere baan van de laatste wedstrijd werd geturnd in het niveau D1. Hier deden Tess Klein Selle en Sophie Gotink mee. Zij mochten deze wedstrijd voor de eerste keer hun vloeroefening op muziek doen als voorbereiding op het volgende seizoen.

Ondanks een paar kleine foutjes wisten ze verrassend een 2e en 4e plak te pakken.

Tess werd 2e en Sophie werd 4e.

Een goede afsluiting voor de jongste turnsters aan het einde van hun wedstrijd seizoen. Nu had aan het trainen voor het nieuwe seizoen.