Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 08 mei 2019

U kunt stemmen voor het Europees Parlement op 23 mei 2019


Op donderdag 23 mei 2019 kunt u uw stem uitbrengen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

Deze verkiezing wordt eens in de 5 jaar gehouden.

U heeft inmiddels uw stempas in huis. De kandidatenlijst wordt uiterlijk 20 mei huis-aan-huis bezorgd. Iedereen van 18 jaar en ouder mag stemmen. Als u zelf niet kunt stemmen, kunt u iemand machtigen. Ook is het mogelijk om in een andere gemeente te stemmen of te stemmen vanuit het buitenland. Hoe dit in zijn werk gaat leest u op de achterzijde van de stempas of op www.lochem.nl/verkiezingen.

Stempas kwijt?
Bent u uw stempas kwijt? U kunt dan mondeling een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling Publiekscontacten. Dat kan via de telefoon of aan de balie (alleen in Lochem). Doe dit op zijn laatst woensdag 22 mei voor 12.00 uur. Schriftelijk een nieuwe stempas aanvragen kan online via onze website www.lochem.nl/verkiezingen tot en met 20 mei.

Wanneer kunt u stemmen?
De stemlokalen in onze gemeente zijn op de verkiezingsdag geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Het stembureau Staring College is geopend van 8.00 tot 17.00 uur. In de gemeente Lochem is het mogelijk om in elk stemlokaal te stemmen. Op de stempas staat wel een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze verkiezingen? Kijk dan op:
www.lochem.nl/verkiezingen
www.europese-verkiezingen.eu