Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 30 april 2019

Jochanan Huijser nieuwe zorginhoudelijk bestuurder GGNet


GGNet benoemt per woensdag 1 mei aanstaande dr. Jochanan Huijser psychiater MBA als nieuwe zorginhoudelijke bestuurder.

Jochanan werkt sinds 2016 als psychiater op de High Intensive Care in Doetinchem van GGNet. Daarnaast is hij beleidspsychiater voor de acute zorg.

Hiervoor was Jochanan Huijser gedurende acht jaar directeur behandelzaken bij Arkin in Amsterdam. Daar deed hij veel ervaring op met veranderingsprocessen in de ggz. Van 1997 tot 2008 was hij als psychiater verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam binnen het programma Stemmingsstoornissen.

De Raad van Toezicht ziet dat Jochanan Huijser dé bestuurder is die uitstekend is toegerust samen met bestuursvoorzitter Rob Jaspers verder te werken aan een wereld te winnen in de ggz. 

Door mensen met elkaar te verbinden, ontstaat contact wat ontwrichting door psychiatrische problemen tegen kan gaan. Voor Jochanan is het contact met patiënten en medewerkers een blijvende inspiratie om de ingezette herstelbeweging verder vorm te geven. Hij kiest ervoor om een dag per week werkzaam te blijven als psychiater.

Jochanan Huijser volgt met zijn nieuwe functie Kees Lemke op die per 1 maart met pensioen ging. We zijn trots op de beweging die Kees Lemke met GGNet heeft ingezet met betere herstelgerichte zorg, de herdiagnosticering van chronische patiënten en de ontwikkelingen van nieuwe methodes en interventies voor patiënten met een ernstige psychische aandoening.

GGNet is de specialist voor mensen met psychische problemen én voor hun naasten. Want samen zoeken we naar de echte oorzaak van de psychische aandoening om daarna de juiste behandeling te starten. Met het behandelteam en naasten willen we mensen met een psychische aandoening graag verder helpen en verbindingen weer herstellen. En dat werkt, echt! Door mensen met elkaar te verbinden is er een wereld te winnen. Met 2.100 collega’s en 200 vrijwilligers werken we aan het herstellen van verbindingen voor 18.000 mensen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en voor hun naasten. Dit doen wij in ons werkgebied tussen Apeldoorn, Zutphen, Warnsveld, Zevenaar, Doetinchem en Winterswijk.