Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 08 februari 2019

3 Miljoenste aansluiting glasvezel in Aalten


Bij Zorgboerderij De Neeth in Aalten ging vandaag de schop de grond in om de drie miljoenste glasvezelaansluiting van Nederland aan te leggen.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) schepte de geul dicht waar de kabel voor de aansluiting ligt. Dat deed ze samen met Gelders gedeputeerde Peter Drenth, directeur Michiel Admiraal van Glasvezel Buitenaf en Patrick Frenken van Zorgboerderij De Neeth.

Alle regio's in Gelderland glasvezel in 2020
Het Kabinet heeft als doel gesteld dat alle Nederlanders in 2023 over snel vast breedbandinternet beschikken. De Provincie Gelderland loopt voorop met snel internet in het buitengebied. Daarover zijn ook afspraken gemaakt in het Gelderse coalitieakkoord in 2015. De verwachting is dat alle regio's in Gelderland in 2020 snel en vast internet hebben.

'Compliment voor regio Achterhoek en Aalten'
Gedeputeerde Peter Drenth is dan ook extra trots dat de 3-miljoenste aansluiting in Gelderland is: '"Als provincie hebben we in deze coalitieperiode een stevige ambitie neergezet om eind 2019 de buitengebieden in Gelderland van snel, vast internet te hebben voorzien. Dat is in de Achterhoek samen met Glasvezel Buitenaf als eerste Gelderse regio van de grond gekomen. Het is dan ook een compliment aan de regio en de gemeente Aalten dat juist deze mijlpaal hier wordt gevierd."

Belangrijk voor leefbaarheid
Een groot deel van de Gelderse bevolking woont buiten de grote steden. Voor de leefbaarheid op het platteland is een snelle internetverbinding belangrijk. In een deel van de Achterhoek en rondom Ede is dat al gebeurd. In bijvoorbeeld het rivierengebied en rondom Arnhem en Nijmegen wordt gewerkt aan de voorbereidingen, zodat kabels er in 2020 liggen.