Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 30 januari 2019

40 dagen geen alcohol: doe mee!


Schrijf u vanaf 31 januari in voor IkPas, zodat u van 6 maart t/m 14 april 40 dagen alcohol laat staan.

Ga samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 40 dagen lang op pauze!


In januari is de eerste periode geweest van IkPas. Hier deden 23.747 mensen aan mee. Veel mensen drinken alcohol. Tijdens vakanties, op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Er zijn allerlei redenen om te drinken. Bijvoorbeeld omdat het een gewoonte is, omdat u het gezellig vindt, omdat u stress heeft of omdat u zich eenzaam voelt. Maar alcohol drinken heeft ook nadelen:

 
  • Door alcohol slaapt u minder goed en voelt u zich minder fit
  • De werking van medicijnen kan verminderen of juist versterken door alcohol
  • Alcohol bevat veel calorieën en geeft een hongergevoel, waardoor u aankomt.

Waarom meedoen?
Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld. Deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor.

Ondersteuning
Gaat u de uitdaging ook aan? Inschrijven voor de 40-dagenactie kan op www.ikpas.nl. De inschrijving opent op 31 januari. Door uzelf in te schrijven, vergroot u de kans dat u het volhoudt. U kunt dan advies krijgen van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Ook kunt u het IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat u meedoet.