Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zaterdag 05 januari 2019

Interview met Bas Steman over Morgan


Marlies Claasen interviewt Bas Steman over zijn veelbesproken autobiografische roman Morgan

 


Bas Steman (1971) is schrijver, dichter, presentator en regisseur. Hij schreef ‘belevingsbiografieën’ over Ramses Shaffy en Leontien van Moorsel. Zijn debuut De aankomst werd uitgeroepen tot wielerroman van het jaar. Morgan is zijn tweede roman.

Morgan, een liefde
Een soldaat in Wales begin jaren veertig en een schrijver in Nederland ver na de oorlog; op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn. Tijdens een parachutesprong krijgt de schrijver een paniekaanval. Zijn vriendin spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken: waarom krijgt hij soms beelden door, herinneringen die niet van hem kunnen zijn? De zoektocht voert hem naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist.

‘Morgan, een liefde’ is een autobiografische roman over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden.

Het interview vindt plaats op donderdag 24 januari aanvang 20.00 uur in de Bibliotheek Lochem, Dr. Rivestraat 3, tel. 0573-252727. Na afloop zal Bas zijn boeken signeren. Toegangskaarten (incl. consumptie) zijn verkrijgbaar à € 10,00 bij de Bibliotheek. Leden van Graafschap bibliotheken krijgen € 2,50 korting. Reserveren wordt aanbevolen.