Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 28 december 2018

Annelies Hummelink zet punt achter haar radiocarrière bij Achterhoek FM


Vordense programmamaakster ontving meer dan zesduizend gasten


Foto: Herbert

VORDEN – “Of ik er een traan om zal laten? Ik weet het niet. Ik zal het gaan missen. Dat weet ik wel zeker. Maar het is na 26 jaar mooi geweest. Ik kan me als vrijwilligster niet meer vinden in het beleid die de lokale omroepen van hoger hand worden opgelegd door de Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland (OLON) .” De OLON wil van de huidige 275 lokale omroepen terug naar 77 grotere streekomroepen. En daar wil programmamaakster en presentatrice Annelies Hummelink-Brummelman (58) van Streekradio Achterhoek FM geen deel meer van uitmaken.

Daarom stopt Hummelink zaterdag met haar programma Achterhoek Info die ze drie maal per week ruim twintig jaar lang voor de lokale omroep voor de gemeente Lochem presenteerde. Steevast was ze op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond een uur rechtstreeks in de ether met haar programma dat ze zelf samenstelde en presenteerde. Actueel inspringend op evenementen en activiteiten die in Lochem en directe omgeving plaatsvonden. Talloze gasten ontving ze in de studio net buiten de gemeentegrens van Lochem aan de Wiersserbroekweg in Vorden.

Een snelle rekensom leert dat ze in al die jaren zesduizend gasten ontving in de knusse studio waar ooit vleesvarkens knorden. Ze begon haar officieuze radiocarrière als ‘telefoniste en receptioniste’ toen haar drie broers eind jaren tachtig vanuit een schuur bij haar ouderlijk huis als Black Zorro een geheime zender de ether in slingerden. Toen die in 1992 als legale Vordense Lokale Omroep (VLO) verder ging begon haar officiële radiocarrière . “En toen we voor de voormalige gemeente Ruurlo ook als lokale omroep gingen fungeren hebben we de naam van de zender veranderd in Streekradio Achterhoek FM”, zo verklaart Hummelink als ze achter het grote mengpaneel plaats neemt. Want ook de ‘techniek’ verzorgde ze regelmatig zelf voor haar programma’s.

Ze bouwde in al die jaren een warme band op met haar gasten. Zoals met de organisatoren van de Barchemse4daagse. Ze wandelde als verslaggeefster zelfs enkele keren mee. Zaterdagavond verzorgt Annelies tussen zes en zeven uur haar allerlaatste radio informatie uurtje. Bestuursleden van Toeristenbelang Laren zijn haar allerlaatste gasten die ze zal interviewen. “Dan is het definitief over en uit. En dat geldt ook als secretaris van het stichtingsbestuur. Want ook achter die functie zet ik na 26 jaar definitief een punt.”

Tekst: Jan Hendriksen