Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: donderdag 20 december 2018

Afkoppelcoaches in Hengelo


In de eerste week van januari gaan afkoppelcoaches de huizen langs in een deel van de Hengelose straten Waarleskamp, Dreef en Vloed.

De afkoppelcoaches bespreken met de bewoners hoe zij kunnen helpen regenwater af te koppelen van het gemengde riool en waar mogelijk te infiltreren in de grond. De gemeente gaat in 2019 in deze straten het regenwater loskoppelen van het riool voor afvalwater.

Regenwater niet meer in riool
Veel regenwater valt op daken en wordt via regenpijpen alsnog in het afvalwaterriool geleid. Voor de natuur is het beter dit schone regenwater zoveel mogelijk de grond in te leiden, daar waar het valt. Daarmee zijn we beter voorbereid op extreme weersomstandigheden als droogte en hevige regenval. Om regenwater de grond in te krijgen, zijn ‘groene’ bodembedekkers als gras, grind of grond nodig. Meer groen levert ook meer koelte op op warme dagen. Bij extreme hitte is een groene woonomgeving 5-10 graden koeler dan een stenen woonomgeving.

Alle reden dus om mee te doen. De afkoppelcoaches van Civicon bespreken alle mogelijkheden en kunnen bovendien kijken welke subsidie beschikbaar is. In de straten waar de gemeente aan de slag gaat, worden bovendien gratis bovengrondse goten aangelegd bij deelnemers. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Civicon, tel. (0315) 61 77 27.

Meer info
Bijschrift bij de foto: Met een bovengrondse goot gaat regenwater niet het riool in, maar komt het in de natuur.