Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zondag 16 december 2018

Kandidatenlijst CDA waterschap Rijn en IJssel vastgesteld


Op een zeer goed bezochte ledenvergadering in Beek, Montferland, is door de leden van het CDA Gelderland de kandidatenlijst voor het Waterschap Rijn en IJssel voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019 bekend gemaakt.

Deze lijst wordt aangevoerd door Frank Wissink uit Stokkum, op dit moment heemraad bij het waterschap. Op plek twee, drie en vijf staan huidige algemeen bestuursleden Agnes Gunnewijk uit Beltrum, Jeroen Thomassen uit Zevenaar en Johan Vennevertloo uit Rietmolen. Nieuwkomers zijn Daniëlle Robbertsen uit Doesburg op vier en Theo Donderwinkel uit Lichtenvoorde.

Lijsttrekker Frank Wissink laat weten trots te zijn op de kandidatenlijst. “De opgaven de komende jaren zijn groot voor het voor het waterschap Rijn en IJssel: veiligheid en klimaatverandering vragen veel aandacht. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de betaalbaarheid voorop blijft staan. De belastingen voor de inwoners willen we laag houden. Met deze kandidaten hebben wij een mooi team klaar staan die de komende jaren aan de slag kan met deze opgaven.”

Volledige lijst:
 
  1. Frank Wissink, Stokkum
  2. Agnes Gunnewijk, Beltrum
  3. Jeroen Thomassen, Zevenaar
  4. Danielle Robbertsen, Doesburg
  5. Johan Vennevertloo, Rietmolen
  6. Theo Donderwinkel, Lichtenvoorde
  7. Herman Boesveld, Ellecom
  8. Henk Onstenk, Steenderen
  9. Frits van Luxemburg, Velp
  10. tot 50. De namen op deze plaatsen worden later bekend gemaakt