Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 06 november 2018

Achterhoek maakt start inkoop zorg en ondersteuning in 2019


De Achterhoekse gemeenten zijn bezig met de voorbereidingen op de levering van zorg en ondersteuning in 2019.

 

Zodat inwoners die dat nodig hebben ook in het nieuwe jaar hun benodigde Jeugd- en/of Wmo-hulp krijgen. Per 31 december 2018 lopen de contracten met aanbieders van zorg en ondersteuning af van de acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Om op tijd de nieuwe contracten te laten ingaan, is de zogenaamde zorginkoopronde 2019 gestart.

Inwoners houden hun zorg
Voor de acht Achterhoekse gemeenten gaat het specifiek om Jeugdhulp, Wmo-zorg en ondersteuning en in vijf gemeenten (Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oost Gelre en Winterswijk) ook om de Hulp bij het Huishouden. Inwoners die op dit moment deze zorg of ondersteuning krijgen, blijven die hulp houden. De inkoopronde verandert daar niets aan. De afspraak met de huidige aanbieders is namelijk dat zij in 2019 de zorg en ondersteuning blijven leveren aan cliënten die zij per 31 december 2018 ook al deze hulp leveren.

Belangrijk voor nieuwe zorgbehoefte
De inkoopronde is wel belangrijk voor nieuwe cliënten in 2019 of als inwoners nieuwe of andere behoeften aan zorg en ondersteuning krijgen. Zij kunnen dan de hulp geleverd krijgen van de zorgaanbieders met wie de Achterhoekse gemeenten per 1 januari 2019 een contract hebben afgesloten. Dit kunnen uiteraard dezelfde aanbieders zijn als die nu al zorg en ondersteuning leveren. Op dit moment hebben de gemeenten met 271 zorgaanbieders een contract in de Achterhoek.