Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: zondag 04 november 2018

“BRONCKHORSTERKLEINDIERENSHOW” 2018


Georganiseerd door Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden e.o.  (P.K.V.)

Vrijdag 2 november vond de opening plaats van de clubshow P.K.V. e.o. onder de naam Bronckhorsterkleindierenshow in Kapel De Wildenborch in Vorden. Veel leden waren naar deze openingsavond gekomen. De onderlinge band tussen de 55 leden tellende vereniging is uitstekend.

P.K.V. is opgericht in 1920. 
Begin jaren tachtig werd de vereniging nieuw leven ingeblazen. Ook werd er vanaf 1980 een tentoonstelling georganiseerd.

Binnen de gemeente Bronckhorst is P.K.V de enige vereniging op dit gebied, vandaar ook de naam Bronckhorsterkleindierenshow. De leden komen uit de hele gemeente Bronckhorst en daarnaast uit Warnsveld, Zutphen, Lochem, Laren en Ruurlo.

Inzendingen.
27 leden hadden 186 ingezonden dieren bestaan uit de volgende diergroepen: grote hoenders en dwerghoenders, serama’s, konijnen, cavia’s, sierduiven, oorspronkelijke duiven en siervogels.

Jeugdleden.
Onder de inzenders bevinden zich 3 jeugdleden.

Femke Jansen uit Brummen met konijnen, Catelijne Willemsen uit Baak met Serama’s en Koen Winkelhorst uit Toldijk met Cavia’s.

Predicaat Uitmuntend voor Rode Nieuw Zeelander
Bij de konijnen is een Rode Nieuw Zeelander Gerrit Lenselink uit Vorden bekroond met 98 punten en het predicaat U  ( Uitmuntend ).  Dit is het hoogst haalbare predicaat en wordt maar zelden gegeven.

Naast het predicaat U is 28 % van de ingezonden dieren bekroond met het predicaat Fraai.

De kwaliteit was ook volgens de keurmeesters uitzonderlijk hoog. Wij zijn dan ook als bestuur en leden bijzonder trots op deze hoge kwaliteit van onze dieren.

Activiteiten tijdens de show.
Tijdens de keurdag hebben 37 kinderen uit groep 4 van basisschool De Hoge Voorde uit Vorden een bezoek gebracht. De kinderen waren zeer enthousiast tijdens hun bezoek en hebben een geweldige morgen beleefd.

Verkoopklasse.
Ook dit jaar is/was er op zondag een verkoopklasse aanwezig. Leden hebben weer veel dieren te koop gezet. Op deze manier kan men op een makkelijke manier aan dieren komen van een bekende en erkende fokker. De verkoopklasse bestaat/bestond uit verschillende soorten hoenders, duiven, konijnen en cavia’s.

Voor nadere informatie kunt contact opnemen met :
Gerrit. Lenselink, voorzitter P.K.V.
Tel.: 06-46121517 of 0575-552670               Website PKV              www.kleindiervereniging.nl

Uitslagen:
Hoofdereprijzen: