Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 31 oktober 2018

Rookvrije omgeving voor kinder


Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen.

Dat is de inzet van de campagne ‘Rookvrije Generatie’, die de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, Tactus, Iriszorg en GGD Noord- en Oost-Gelderland deze maand zijn gestart. Bent u het met deze stelling eens? Dan nodigen zij u uit een petitie te tekenen.

Als u niet wilt dat kinderen meeroken of het later zelf gaan doen, kunt u tekenen voor rookvrij kinderspel. Dit kan via www.rookvrij.nl. Zoek een specifieke sportvereniging, schoolplein of teken voor alle speelplekken van onze gemeente. Dan zet u de eerste stap naar het rookvrij maken van het schoolplein, sportvereniging of speelplek. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo ligt de weg vrij naar een generatie die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij van de verleiding om te gaan roken. Meer weten? Kijk op www.rookvrij.nl.

Meningen over roken
De resultaten van een GGD-onderzoek over roken zijn verwerkt in een grafische afbeelding. Daarop kunt zien hoe de panelleden denken over rookvrije omgevingen, roken in het bijzijn van anderen of kinderen en het stoppen met roken.