Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 17 oktober 2018

De bladkorven staan er weer!


De herfst is nu echt begonnen.

In de afgelopen weken heeft Circulus-Berkel BuitenRuimte daarom in de kernen van onze gemeente zo’n 300 bladkorven geplaatst. Waar dienen ze voor? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladkorven geleegd?

Wind, regen en herfstblad: het is een combinatie die het najaar kleurt. Maar het zorgt ook voor gladheid en onveilige situaties. Aan het weer en aan bladval kunnen we weinig veranderen. Wel kunnen we de straten en stoepen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden. U kunt daarbij een handje helpen: door bladafval bij elkaar te vegen, naar de korf in uw straat of wijk te brengen én door een oogje in het zeil te houden.

Volle bladkorf melden
De bladkorven worden geleegd zodra ze vol zijn. Ze hebben een uniek korfnummer. Is de korf vol? Geef het korfnummer door met een WhatsApp naar 06 10 50 73 00 of telefonisch via servicenummer (0900) 9552. De logistieke afdeling van Circulus-Berkel zorgt dat de inzamelwagen zo spoedig mogelijk bij u in de straat komt.

Schade of verkeerd afval in de korf?
De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval. Ziet u dat iemand de bladkorven niet goed (heeft) gebruikt of dat er schade is aan een korf? Ook dat horen we graag van u via het servicenummer.

Waarom alleen blad?
Het bladafval wordt gebruikt voor duurzame bemesting. Dat kan alleen als het blad ‘schoon’ is en dus niet vermengd is met takken of ander (groen)afval. Zo sluiten we samen de kringloop.