Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 05 oktober 2018

Vrijwilligers in het zonnetje


Deze maand verraste wethouder Marijke van Haaren de vrijwilligers van de ‘maandagavondclub’.

De ‘maandagavondclub’ bestaat uit een groep van 9 vrijwilligers die elke maandagavond activiteiten organiseren voor volwassenen met een verstandelijke beperking.
 

Vrijwilligers van de maandagavondclub: Hermien Scholte van Mast, Gerdie Swam, Ralf van den Dobbelsteen, Demi Scholte van Mast, Fleur Menneken, Maarten Menneken, Erno van den Heuvel, Rob Wensink, Annette Wensink.

Iedere maandagavond staan zij weer klaar om de deelnemers een gezellige avond te bezorgen. De vrijwilligers regelen alles van A tot Z: het bedenken van de activiteit, het regelen van alle voorbereidingen en het uitvoeren van de activiteiten met de deelnemers. Elke week lukt het ze weer om iets leuks te bedenken. Een aantal vrijwilligers is ooit begonnen via een maatschappelijke stage, maar zijn toen hun stage was afgelopen gebleven als vrijwilliger. Zij zetten zich nog steeds elke maandagavond in!

Er worden veel activiteiten georganiseerd
De activiteiten zijn vooral recreatief en gezellig, zoals bijvoorbeeld sjoelen, spelletjesavond, hapjes maken, enzovoorts. Daarnaast regelen ze ook meerdere keren per jaar diverse uitstapjes voor de deelnemers. Zo gaan ze 2 keer per jaar naar de boerendansers in Rekken, 2 keer per jaar zwemmen of bowlen bij Marveld in Groenlo en ze lopen samen de avondvierdaagse in Eibergen. Ook carnaval is een groot feest! Dan gaan ze naar een feestavond bij de carnavalsvereniging uit Neede. Het seizoen wordt afgesloten met een dagje pretpark of dierentuin.

De maandagavondclub bestaat al lang
De maandagavondclub is in oktober 1974 opgericht vanuit het toenmalige jongerenwerk in Eibergen. Ooit begonnen als onderdeel van een welzijnsorganisatie, maar sinds 5 jaar een zelfstandige stichting: Stichting Mas Eibergen, opgericht door vrijwilliger Erno van den Heuvel. De groep bestaat momenteel uit 23 deelnemers  tussen de 20 en 72 jaar met een verstandelijke beperking. Deelnemers komen voornamelijk uit Eibergen maar er zijn ook deelnemers uit Groenlo, Lichtenvoorde, Borculo en Neede. 1 deelnemer is er zelfs al vanaf de 1e dag bij!