Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 26 september 2018

Bomen gemarkeerd en wat betekent dat?


Misschien is het u opgevallen?

Op een aantal bomen in de kernen en het buitengebied staat een groen of geel nummer. Uit een controle is gebleken dat ze gevaarlijk zijn voor weggebruikers. Meestal omdat ze ziek of beschadigd zijn.

Voordat we gaan kappen laten we eerst onderzoeken of er bijzondere planten of dieren in bomen leven. Als we holen of nesten vinden, dan markeren we zo’n boom met een roze streep boven of onder het gele of groene nummer. We laten dan de stam staan en halen alleen de kroon weg. We kappen en snoeien  in de herfst en het winterseizoen van oktober tot en met maart. Dus voor het broedseizoen weer begint.

Waar?
Binnenkort vindt u op de website van Circulus-Berkel plattegronden waarop u ziet welke bomen ziek of beschadigd zijn en waar ze staan.

Planten we nieuwe bomen?
Als er genoeg ruimte is langs een weg, planten we daar na de kap nieuwe bomen. Als dat niet lukt, planten we de nieuwe bomen op een andere plek. Ook de gemeente wil dat onze omgeving mooi groen blijft. Het gaat dit winterseizoen in totaal om 386 bomen in het buitengebied en ongeveer 50 bomen binnen de kernen. In totaal heeft de gemeente ongeveer 66.000 bomen.

Vragen?
Als u vragen heeft over het de werkzaamheden aan bomen, dan kunt u contact opnemen met Circulus-Berkel, zie www.circulus-berkel.nl/contact/.