Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 03 september 2018

Verlaag uw energierekening met de energiedisplay


Wij bieden 100 inwoners de mogelijkheid om een jaar lang gratis gebruik te maken van een energiedisplay.

Deze energiedisplay kunt u op uw slimme meter aansluiten en geeft inzicht in hoeveel energie u verbruikt. Daarmee krijgt u meer grip op uw energieverbruik en kunt u jaarlijks 5 tot 10 procent besparen!

Bij veel huishoudens in Bronckhorst is de afgelopen twee jaar de bestaande energiemeter vervangen door een zogenoemde ‘slimme meter’. Deze meter houdt niet alleen de meterstanden digitaal bij, maar biedt ook goede mogelijkheden om meer inzicht in uw energieverbruik te krijgen. Op de meter kunt u een display aansluiten die het verbruik overzichtelijk weergeeft. Door meer inzicht in het energieverbruik ontstaat ook meer inzicht in de mogelijkheden om te besparen. En dat kan jaarlijks behoorlijk schelen in uw energierekening.

Onderzoek
Bronckhorst doet mee aan een landelijk onderzoek om de effecten van een energiedisplay op het besparen op het energieverbruik te meten. 100 energiedisplays worden verloot onder inwoners die zich aanmelden. Zij mogen de display een jaar lang gratis gebruiken. De anderen worden ingedeeld in een controlegroep die geen energiedisplay ontvangt. Zij doen wel mee met het onderzoek en maken kans op één van de 20 cadeaubonnen t.w.v. 50 euro. Na een jaar worden alle deelnemers gevraagd een vragenlijst in te vullen

Voor deelname geldt een aantal voorwaarden:

 
  • Uw slimme meter voor zowel gas als elektriciteit is gebouwd na 1 januari 2014.
  • U heeft individuele meters voor gas en elektriciteit. U maakt geen gebruik van blokverwarming of collectieve warmtekoudeopslag.
  • U geeft bij de inschrijving toestemming om voor maximaal 1,5 jaar het energieverbruik van uw huishouden uit te laten lezen om het effect van de energiedisplay te meten. Hiervoor hoeft u niets te doen. Uw privacy wordt hierbij uiteraard gewaarborgd.

Inschrijven
Inschrijven kan op www.verduursaamenergieloket.nl/energiedisplay. Daar vindt u ook alle informatie en de voorwaarden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het verduurSaam energieloket via tel. (0314) 82 03 60 of e-mail info@verduursaamenergieloket.nl.