Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 03 september 2018

De bladkorven staan er binnenkort weer!


Ook dit jaar kunt u weer gebruik maken van de bladkorven.

Op 200 plaatsen in nagenoeg alle kernen en buurtschappen van de gemeente plaatsen we op dit moment speciale, tijdelijke bladkorven. Hier kunt u het bladafval uit uw tuin gratis naartoe brengen. Dat scheelt ruimte in uw groene container! Bij de keuze van de locaties houden we rekening met een goede spreiding over de gemeente en de mogelijkheid tot het legen van de bladkorven met een kraan.

We plaatsen geen bladkorven in het buitengebied omdat mensen daar over het algemeen meer mogelijkheden hebben om zelf het blad te composteren of op te slaan. Op plekken met veel gemeentelijke bomen plaatsen we meer bladkorven. Vanwege de droge zomer plaatsen we de bladkorven eerder dan vorig jaar. We legen de korven wekelijks en na de bladperiode (de week voor Kerst) halen we ze weer weg. 

Alléén bladafval
Er is wel een aantal spelregels verbonden aan het gebruik van de korven. Ze zijn alléén bedoeld voor bladafval, dus gooit u er geen plastic of papieren zakken in! Ook ander tuinafval, zoals grasmaaisel of afstervend loof hoort niet in de korven thuis. Wanneer we die zaken regelmatig aantreffen in een bepaalde bladkorf, dan halen we de korf op deze plek weg. Naast de bladkorven kunt u ook jaarlijks 500 kg groen afval gratis naar de afvalbrengpunten in Doetinchem of Zutphen brengen, op vertoon van uw afvalpas. Een overzicht van de bladkorven vindt u op de pagina over bladkorven.