Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 08 augustus 2018

‘Tweedehands’ is niet zonder risico


Gestolen goederen worden vaak tweedehands aangeboden.

Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Terwijl u denkt dat u voordelig uit bent, koopt u dus tweedehands spullen die gestolen zijn. Dan maakt u het dieven heel gemakkelijk. Wanneer u heling bestrijdt, dan pakt u ook illegale handel aan. Dit kan via www.stopheling.nl en de Stop Heling app.
  

Op Stopheling.nl en de Stop Heling app kunt u controleren of het serienummer van een (tweedehands) product geregistreerd staat in een database van gestolen goederen. Deze database bevat alle goederen die sinds 1 januari bij de politie als gestolen geregistreerd staan en wordt elke dag bijgewerkt. Ontdekt u via Stopheling dat een gestolen goed wordt aangeboden, dan kunt u daar meteen melding van doen. Dit kan via een meldknop die via de website of de app op uw scherm verschijnt.

Checklist waardevolle spullen
Het lijkt veel werk om al uw waardevolle spullen registreren in de Stop Heling app. Maar zo'n checklist maken is wel handig, want:

 
  1. Met een checklist van uw waardevolle spullen kunt u na diefstal eenvoudig nagaan wat er gestolen is. En bij brand wat er verloren is gegaan. Zo kunt u de politie en uw verzekeraar eenvoudig, nauwkeurig en snel informeren om welke spullen het gaat.
  2. U heeft meer kans uw waardevolle spullen weer terug te krijgen. Ze staan dan immers goed omschreven in de aangifte bij de politie.
  3. Zo werken we samen aan het terugdringen van diefstal en inbraak.
  4. Een checklist is ook handig voor het afsluiten van de juiste verzekering. Dan weet u precies wat uw bezittingen waard zijn en betaalt u niet te veel premie.