Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 25 juli 2018

Kunst in de kamers van B&W


In samenwerking met de Stichting Kunstinitiatief Lochem (SKIL) is opnieuw een selectie gemaakt van kunstenaars exposeren in de kamers van B&W.

In juli en augustus exposeren Janneke Aalbers en Sandra van de Griendt in de werkkamers van burgemeesters en wethouders. Op het videoscherm in de hal van het gemeentehuis ziet u een animatie van de gepresenteerde werkstukken.


Fotografie is voor Janneke Aalbers een belangrijk middel om zichzelf uit te drukken, een vorm van therapie. Wat haar raakt probeert zij zo goed mogelijk te fotograferen, zowel natuur,  stilleven, portretten, als de interactie tussen mensen. Het gemeenschappelijke in de foto’s is een bepaalde sfeer, veelal fragiel, kwetsbaar, zacht of intiem.

Voor Sandra van de Griendt is fotografie onderdeel van een creatief proces. Zij fotografeert vooral lijnen, structuren en spiegelingen. Het beeld moet niet meteen herkenbaar zijn. Haar foto’s hebben raakvlak met haar tekeningen. Soms gaat de tekening verder op de foto of de foto verdwijnt in de tekening, waardoor er een nieuw beeld ontstaat.