Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: donderdag 19 juli 2018

Gemeente Lochem loopt naar Den Haag. Loopt u mee?


De 3e dinsdag van september is het Prinsjesdag! Gekoppeld aan Prinsjesdag is er elk jaar het Prinsjesfestival in Den Haag.

 

Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Met een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag brengen we Gelderland extra onder de aandacht in Den Haag. Het college van de gemeente Lochem, wandelgemeente bij uitstek, doet hier ook aan mee en nodigt inwoners van harte uit om mee te wandelen. 

Wie Gelderland zegt, zegt ook Vierdaagse, het  grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, deel van hét DNA van Gelderland. Daarom organiseert de provincie een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag, van 10 tot en met 13 september 2018. Gelderse burgemeesters en wethouders lopen dan in estafette naar Den Haag. Het college van de gemeente Lochem doet hier natuurlijk ook aan mee en nodigt u van harte uit om mee te wandelen.

Democratie!
Het thema van het Prinsjesfestival dit jaar is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’. De Prinsjesestafette biedt de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die u belangrijk vindt.

Meld u aan voor etappe 7!
De gemeente Lochem is ingedeeld op woensdag 12 september om etappe 7 tussen  Schoonhoven en Nieuwerkerk aan den IJssel te lopen. De start in Schoonhoven is ’s morgens om 07.00 uur. Houd rekening met 26 kilometer wandelen. Vervoer heen en terug naar de gemeente organiseren we zoveel mogelijk door te carpoolen.

Aanmelden
Per etappe kunnen zich maximaal 100 wandelaars aanmelden. Inschrijven kan tot 10 augustus. Meld u daarom snel aan voor etappe 7 via de link www.gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette. Aanmelden voor de andere etappes mag desgewenst ook en is dan geheel op eigen gelegenheid.

Tijdens het lopen rijdt er een supportteam mee met EHBO, routecoördinator, pers etc. Voor versnaperingen en reuring langs de route wordt gezorgd.