Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 18 juli 2018

Jimmy´s van start


Jongeren helpen elkaar met elk idee, elke droom, elke vraag of probleem.

Dat is de essentie van Jimmy’s. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor de komende jaren € 170.700,- beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van Jimmy’s in Berkelland.

Wethouder Marijke van Haaren maakt zich hard voor deze positieve aanpak: “Onze jongeren kunnen zoveel en Jimmy´s geeft hen de kans om dit samen waar te maken”.

Goed alternatief
Jongeren en enkele betrokken ouders haalden Jimmy´s naar Berkelland, omdat zij geloven dat dit precies is wat Berkellandse jongeren nodig hebben. Jimmy’s is een goed alternatief voor hangen en overlast. Zij geloven namelijk in de kracht en talenten van jongeren. En dat Berkelland jongeren ook veel te bieden heeft.

Een van hen zegt hierover: “Ik zou willen dat andere jongeren die nu zelf in een lastige situatie zitten niet naar de grote stad hoeven om oplossingen voor hun problemen te zoeken. Dat moet hier toch ook kunnen?”.

Eigenaarschap bij jongeren
Jimmy’s is een methodiek waar jongeren er voor elkaar zijn. Om samen events te organiseren of om samen op zoek te gaan naar het antwoord op hun vragen. De jongerenwerker coacht hen en laat het eigenaarschap bij de jongeren. Het is een basisvoorziening voor talentontwikkeling, informatievoorziening en vroegsignalering en een laagdrempelige toegang tot hulp.

Locaties worden gezocht in Neede en Ruurlo
In ieder geval in Neede en Ruurlo worden nu geschikte locaties gezocht. In deze kernen zijn namelijk al jongeren actief die aan de slag willen met Jimmy´s. En het startpunt is altijd de behoefte van de jongeren. Het werkveld van de Jimmy’s en jongerenwerkers beperkt zich uiteraard niet tot deze twee locaties. Zij benaderen actief alle jongeren en al naar gelang de behoefte kunnen er ´pop up´ Jimmy´s gestart worden in de andere kernen.