Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 09 juli 2018

Wandelt u deze zomer mee met de burgemeester?


Vorig jaar liep burgemeester Besselink in de zomer in één week bij verschillende ondernemers in Bronckhorst een dag stage.

Dat was een groot succes en daarom wil ze ook deze zomervakantie een week op pad in onze mooie gemeente. Omdat Bronckhorst dit jaar de Nederlandse Wandelgemeente van het jaar is, lijkt het haar leuk om in de week van 16 tot en met 20 juli iedere dag op een andere plek een mooie wandeling van ca. 5 km te maken, samen met u!

Om al wandelend in gesprek te raken, te genieten van de omgeving en natuurlijk te horen wat de wandelgids van de dag over de wandeling te vertellen heeft. Er kunnen iedere dag ca. 15-20 mensen mee. We zouden het leuk vinden als het een afwisselend gezelschap is. Burgemeester Besselink: “Dus inwoners, ondernemers, bestuurders van een club/vereniging of toerist geef u op, wandel mee, kom in gesprek en inspireer elkaar! Na de wandeling van ongeveer een uur, drinken we samen nog een kop koffie met wat lekkers.“

U kunt meedoen aan de volgende wandelingen:

 
  • Maandag 16 juli van 13.30 - 16.00 uur: Helmichroute in Baak (3 km)
  • Dinsdag 17 juli van 13.30 - 16.00 uur: Fototegelroute Historisch Hengelo in Hengelo (3 km)
  • Woensdag 18 juli van 09.30 - 12.00 uur: Enghuizenroute in Hummelo (4 km)
  • Donderdag 19 juli van 09.30 - 12.00 uur: Boelekeerlspad in Halle/Zelhem (4 km)
  • Vrijdag 20 juli van 09.30 - 12.00 uur: Achtbruggentocht in Vorden (4 km)

De wandelingen zijn onder leiding van een gids die wat vertelt over de omgeving. Vanzelfsprekend zijn aan uw deelname geen kosten verbonden.

Lijkt het u leuk om mee te gaan met één van de wandelingen? Dan kunt u zich tot 12 juli aanmelden via onderstaande button. Zodra een route vol zit, wordt deze uit het aanmeldformulier gehaald. De deelnemers ontvangen uiterlijk 12 juli ook nadere informatie over bijvoorbeeld de startlocatie. Marianne Besselink: “Ik hoop u dan te ontmoeten en kijk er erg naar uit om samen met u op pad te gaan.“

» ik wil wandelen met de brugemeester!