Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 06 juli 2018

REEËN SPOTTEN OP HACKFORT


Spannende avond voor het hele gezin.

Welk geluid maakt een ree? En waar slapen deze schuwe dieren? Wie meegaat op deze excursie met de boswachter op landgoed Hackfort komt veel over deze sierlijke dieren te weten. En met een beetje geluk spot je een ree of ander wild tijdens de heerlijke avondwandeling over het landgoed. Deze populaire excursies vinden op Hackfort plaats op 14, 21, 25 juli en 1 en 4 augustus. 

Aanvang is steeds om 19:30 uur en het geheel duurt ongeveer twee uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 8,00; voor niet leden € 11,00; voor kinderen geldt een kinderprijs. Geïnteresseerden melden zich vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Film en excursie
De deelnemers worden in de authentieke boerenschuur ontvangen met iets te drinken. Na een korte film over het leven van reeën op Hackfort, volgt de wandeling. De boswachter vertelt boeiende verhalen over de reeën van het landgoed. Het zijn schuwe dieren, die vaak pas tegen de avond tevoorschijn komen. Er kan geen garantie gegeven worden dat de reeën zich tijdens de wandeling laten zien. Wel weet de boswachter de beste plekken om op zoek te gaan naar deze dieren en hun sporen. Want je kunt wel zien dat ze er zijn! Bovendien zijn de reeën actiever gedurende de bronst, die in deze periode valt. Zo maak je in ieder geval meer kans op een ontmoeting.

Spot tips!
Met deze tips maak je nog meer kans op het spotten van wild: doe vooraf geen sterke geurtjes op zoals parfum, wees stil en vergeet je verrekijker niet! Draag ook voldoende warme kleren voor ’s avonds, en wandelschoenen.

Andere schemergasten
Niet alleen reeën voelen zich thuis op landgoed Hackfort. Ook voor andere schemergasten is Hackfort een prima leefgebied. Tijdens deze excursie kan het dan ook maar zo gebeuren dat je kunt genieten van fladderende vleermuizen, een overvliegende uil of zelfs een das.