Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 06 juli 2018

ZWEMBAD STEENDEREN BIEDT UNIEK FESTIJN: NACHTELIJKE ZWEMMARATHON


Dat wil je meemaken; een nacht doorbrengen op het zwembad.

De deelnemers van het succesvolle zwemfeest vorig jaar hadden het allemaal over de ongekende stilte ’s nachts in het water en de opkomende zon met ochtenddauw over het prachtig verlichte zwembad. Maar er was ook veel gezelligheid met muziek en kampvuren.

De activiteitencommissie van het Burg. Kruijff bad in Steenderen houdt dit jaar weer een marathon. Zes teams hebben zich al aangemeld, daar kunnen er zeker nog zes bij! De zwemmarathon is van zaterdag 25 op zondag 26 augustus, het start om 22.00 uur en gaat door tot de volgende ochtend 10.00 uur, dan wordt duidelijk welk team in twaalf uur de meeste banen heeft gezwommen. Maar stiekem is natuurlijk vooral de sfeer en gezelligheid belangrijk. De organisatie zorgt wel dat je wakker blijft! Het evenement is zeker niet alleen voor geoefende zwemmers, vorig jaar deden de meeste deelnemers mee met een rustig schoolslagje.

KAMPVUUR, BBQ-EN, GENIETEN
Een zwemmarathon-team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 enthousiaste
zwemmers van 15 jaar en ouder. Je zwemt om de beurt 15 minuten en probeert zoveel mogelijk banen te halen. Na 15 minuten neemt de volgende het van je over. Om het een mooie nacht te maken, mag je je eigen tent en slaapzak meenemen om te kamperen op de speelweide. Wie neemt zijn gitaar mee? De BBQ staat aan en de kiosk is de hele nacht natuurlijk open. Onze vrijwilligers zorgen verder dat er ’s nachts gezellige vuurkorven branden en als klap op de vuurpijl krijg je een gratis ontbijtje vanaf 7.00 uur.

Vorm een team met je buurt, bedrijf, vrienden, familie, sportteam of je collega’s en doe mee! De kosten zijn 10 euro per persoon, dit is dus inclusief een ontbijt en gebruik van ‘camping’ met toiletten en warme douches. Wees er op tijd bij want het aantal teams dat mee mag doen, is beperkt!

Alle info en inschrijfformulieren vind je op www.zwembadsteenderen.nl/marathon.