Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 02 juli 2018

Joyce Gouda exposeert in ons gemeentehuis


Schilderes Joyce Gouda-Schuurman uit Steenderen exposeert van 2 juli t/m 30 september met haar expositie ‘Bubbles’ in het gemeentehuis.

Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Over Joyce Gouda

Joyce Gouda is geboren in Egmond aan Zee maar woont sinds haar negentiende in de Achterhoek.

Hoewel zij de rust en ruimte van deze streek boven de wilde golven heeft verkozen, is zij nog regelmatig aan zee te vinden om inspiratie op te doen voor nieuwe schilderijen. Jarenlang werkte zij figuratief en creëerde zij sprookjesachtige sferen. Hiermee exposeerde zij landelijk en deze werken werden twee keer genomineerd voor de Gelderlander Kunstprijs. Hoewel de interesse voor de schilderijen uit die tijd best groot was, wilde zij zichzelf verder ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in speelse schilderijen die ontstaan zijn via de ‘Fluid paining art techniek’. Tien van deze kunstwerken hangen nu in het gemeentehuis.

Recent exposeerde Joyce in de Kapel in Bronkhorst en galerie Kriegershof in Zutphen. Eerder hing haar werk o.a. in De Gruitpoort in Doetinchem, bij de HAN in Nijmegen en bij café Heezen in Steenderen.

Podium voor lokaal talent
Na Jaap van Norden en Tommy Bauling is Joyce Gouda de derde inwoner die eigen kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken. Later dit jaar vindt nog één expositie van een andere kunstenaar in het gemeentehuis plaats.