Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: donderdag 28 juni 2018

Onderzoek naar dienstverlening en leefbaarheid


Onder de vlag van Lochem Spreekt peilt de gemeente op dit moment de mening van inwoners over leefbaarheid en veiligheid in hun buurt, de communicatie en dienstverlening van de gemeente en de inspanningen die de gemeente doet om inwoners mee te laten doen.

Al 50% van de deelnemers aan Lochem Spreekt heeft de vragenlijst ingevuld. De vragenlijst staat nog tot 28 juni open, dus u kunt u zich nog aanmelden en meedoen!

Thema’s 

Uitgangspunt van de burgerpeiling zijn vier maatschappelijke thema’s: woon- en leefklimaat, de relatie tussen inwoners en de gemeente, directe dienstverlening en zorg en welzijn. De thema’s komen terug in vragen zoals: Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? Betrekt de gemeente u genoeg bij plannen

Wat doet de gemeente met de resultaten en de suggesties?
Aan de hand van de resultaten gaat we bekijken hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. We laten u in het najaar van 2018 via www.lochem.nl en in het Gemeentenieuws weten hoe we dat gaan doen.

Uitkomsten op www.waarstaatjegemeente.nl
De uitkomsten van het onderzoek kunt u half september 2018 inzien op www.lochem.nl. De resultaten zijn dan ook te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl.

Meedoen aan Lochem Spreekt?
Iedereen vanaf 16 jaar die in onze gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen. Aanmelden gaat als volgt: Ga naar www.lochemspreekt.nl. Aanmelden is gratis, u krijgt een e-mail zodra er een onderzoek start. Meedoen kan ook op papier. Neemt u dan even contact op met Moventem, het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, telefoon (0575) 76 02 27. U krijgt de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek toegestuurd op hun huisadres.

Hoe werkt het?
Panelleden krijgen gemiddeld 4 keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen gaat eenvoudig en kost per keer ongeveer 5 tot 10 minuten. Per keer beslissen panelleden of zij meedoen. Zij ontvangen altijd als eerste de uitkomsten van het onderzoek per e-mail, en horen wat de gemeente daarmee doet.