Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 04 juni 2018

Vrijwilligers voor mensen aan huis gezocht in Delden


Salut zoekt vrijwilligers in Delden voor het project Voor Elkaar.

Het project is bedoeld voor inwoners die een hulpvraag hebben, maar niet voldoende hun eigen netwerk kunnen inzetten.

Voor deze mensen zoekt Salut een vrijwilliger voor langere tijd, die hen wekelijks of tweewekelijks bezoekt. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje doen, een stukje wandelen of gewoon een luisterend oor voor iemand die zich eenzaam voelt. Soms krijgt Salut ook hele specifieke aanvragen zoals bijvoorbeeld samen vissen, samen zwemmen of rondrijden door het Twentse landschap.

Daarnaast richt het project zich ook op mantelzorgondersteuning, ook wel respijtzorg genoemd. De  vrijwilliger ontlast de mantelzorger even van zijn of haar zorgtaken. Denk aan het drinken van een kop koffie, een potje dammen of een stukje wandelen met degene die verzorgd wordt. Op die manier kan de partner even een boodschap of iets voor zichzelf doen, zonder dat degene voor wie hij of zij zorgt alleen is.

Aanvragen voor het project Voor Elkaar komen van ouderen, mensen met een beperking en mantelzorgers. Niet iedere vrijwilliger is aan iedere hulpvrager te koppelen. Mensen moeten wel een klik hebben bijvoorbeeld omdat ze dezelfde interesses of hobby’s hebben. Zoals een van de vrijwilligers het mooi verwoordde: “Bij de juiste match krijg je er allebei veel energie van, dan is het een win-win situatie. “

In Delden heeft Salut een tekort aan vrijwilligers voor dit project. Dit betekent dat Salut niet aan elke aanvraag een vrijwilliger kunnen koppelen. En dat is jammer! Dus: wie heeft er nog wat tijd Voor Elkaar in Delden? Salut zoekt mannen en vrouwen, jong en oud voor overdag maar ook voor de avond en in het weekend. Het gaat om minimaal 1 tot 2 uur per week of per twee weken!

Meer informatie of bespreken of het bij je past? Neem contact op met Salut, Project Voor Elkaar 0547-260053 en vraag naar Shukria Ibrahim, Belinda Wessels of Angèl Pierik.