Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 14 mei 2018

Electric Experience Bronckhorst: ontdek op 26 mei zelf de voordelen van elektrisch rijden


Een unieke happening staat op stapel: op zaterdag 26 mei 2018 is de Electric Experience Bronckhorst bij het gemeentehuis in Hengelo.

Graag laten we u die dag kennis maken met elektrisch autorijden. Wellicht bent u straks zo enthousiast dat uw volgende auto een elektrische wordt?

Zelf rijden
Op 26 mei van 10.00 tot 15.00 uur zijn diverse elektrische voertuigen aanwezig. Van groot tot klein. 

U kunt er niet alleen naar kijken, maar er ook mee proefrijden! Verder is het Solar Team Twente er die dag met haar zonneauto RED Shift. Zij hebben met deze zonneauto in 2017 meegedaan met de World Solar Challenge in Australië en ter voorbereiding op hun race geoefend op de Hengelose Varsselring. Ook hebben we de waterstofauto staan, waarmee het wereldrecord elektrisch rijden is gevestigd. In het gemeentehuis zullen toelichtingen worden gegeven over laadpassen, laadpalen en elektrische deelauto's.

Een dag met alles wat interessant en belangrijk is als het gaat om elektrisch rijden. Bent u erbij? Graag tot dan bij ons gemeentehuis in Hengelo!

Duurzaam
Elektrisch rijden is duurzaam en duurzaamheid staat hoog in het vaandel van de gemeente. We stimuleren allerhande maatregelen om te komen tot een energieneutraal Bronckhorst. We hebben bijvoorbeeld een regeling waarmee u heel eenvoudig en gratis een openbare laadpaal voor uw elektrische auto in uw buurt kunt realiseren. Zie voor meer info: www.openbaarladen.nl/bronckhorst.