Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 01 mei 2018

Initiatiefrijke deelnemers Berkelfestival 2018 gezocht


Op 24, 25 en 26 augustus 2018 vindt het Berkelfestival plaats: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond de Berkel.

Doe mee met uw activiteit en ga kosteloos mee in de promotiecampagne met een groot bereik! Daarmee zet u uw activiteit op de kaart. Veel is mogelijk, als er maar een relatie is met de rivier de Berkel of de Berkelsteden.

 

Tijdens het Berkelfestival organiseren lokale organisaties zelf hun activiteit. Denk aan verenigingen, sportclubs, ondernemers, natuurorganisaties en culturele instellingen. De activiteiten kunnen nieuwe of bestaande activiteiten of evenementen zijn. Het Berkelfestival heeft de ambitie om te verbinden en om daarmee aan iedereen binnen én buiten de regio te laten zien dat het rond de Berkel bruist.

Thema
Het thema van het Berkelfestival 2018 is: ontdek het leven langs de Berkel! De rivier de Berkel vormt letterlijk en figuurlijk een verbinding tussen de Berkelsteden- en dorpen. Tijdens het Berkelfestival is er een stroomversnelling van activiteit! Inwoners en bezoekers worden uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan en zich te laten verrassen!

Zeven pijlers
Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en wordt er gestreefd naar een programmering voor een breed publiek. De pijlers zijn water & natuur, sport & recreatie, eten & drinken, kunst & cultuur, muziek, geschiedenis en innovatie & ontwikkeling.

Voorbeelden activiteiten
Voorbeelden ter inspiratie: estafettetocht over de Berkel, ga mee op de Berkelzomp, ontmoet dichters van de Berkel, Proef de Berkel; bourgondisch genieten, muziekoptreden aan het water, historische wandeling door een Berkelstad, innovatief met energie, kano tocht over de Berkel, daag uzelf uit tijdens een zwemmarathon of ga mee op watersafari!

Inloopmoment
Wilt u meer weten? Kom dan naar het inloopmoment op woensdag 2 mei, van 10.00-12.00 uur, bij de VVV op Markt 2 in Lochem. Of neem contact op met de coördinator van het Berkelfestival, Marije Duenk, via info@berkelfestival.eu, (06) 83 79 66 04.

Activiteit aanmelden
U kunt uw activiteit aanmelden op www.berkelfestival.eu, een e-mail sturen naar info@berkelfestival.eu of bellen naar (06) 83 79 66 04.

Meer informatie
Kijk op www.berkelfestival.eu voor meer informatie. U kunt het Berkelfestival ook volgen op Facebook en Instagram.

Achtergrond
De organisatie van het Berkelfestival is in handen van Stichting Berkelfestival. Het festival is ontstaan vanuit een bijeenkomst over de toekomst van het Berkeldal om kansen en initiatieven in de regio op elkaar af te stemmen. De verbinding die hierbij ontstaat, draagt bij aan een krachtig en toekomstgericht Berkeldal. Een win- win voor alle betrokkenen.