Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 23 april 2018

Brandweer Steenderen zoekt nieuwe collega’s!


Inloopavond op maandag 7 mei en inloop- en demonstratiedag op zondag 27 mei.

 


Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Maar het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De brandweer die steeds paraat staat om anderen te helpen bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van Steenderen. We hebben doorlopend mensen nodig om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen.

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan maandag 7 mei  tussen 19.00 en 22.00 uur of zondag 27  mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar de brandweerkazerne, Dr. Alfons Ariënsstraat 33c in Steenderen om kennis te maken met de mensen van de brandweer. De leden van de brandweerpost Steenderen ontvangen jou dan graag.

De brandweer in Steenderen zoekt ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom om op maandag 7 mei of op zondag 27 mei je mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden meer. Op de eerste plaats krijg je bij de brandweer een goede opleiding. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat neem jij mee?
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. 

Kom naar de inloopavond of demonstratiedag
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op 7 mei tussen 19.00 en 22.00 uur of op 27 mei tussen 11.00 en 16.00 uur naar de brandweerkazerne, Dr. Alfons Ariënsstraat 33c in Steenderen. Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Steenderen woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 7  mei of 27 mei.

Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de inloopavond of demonstratiedag te komen. Neem dan ook contact op via, w.geurts@vnog.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Kijk ook voor informatie op www.brandweersteenderen.nl Of kijk op de Facebook-pagina van brandweer Steenderen. Ook andere brandweerposten in de regio kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl om welke posten het gaat.