Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 10 april 2018

Berkelduikers druk met sponsoring en Gelderse medailles! Alpe d’Huzes


Zaterdagavond 7 april hebben ruim zestig zwemmers, trainers en vrijwilligers van de Berkelduikers een drie-uur durende estafette gezwommen. 

Het idee van deze actie kwam tot stand omdat er vorig jaar bij een jonge zwemster de ziekte van Hodgkin werd geconstateerd. Gelukkig gaat het nu heel goed met haar, en gaat zij, samen met haar familie, meedoen aan de Alpe d’ HuZes.( https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/mirteenfemke) Om haar te helpen om met een mooi geldbedrag aan de start te kunnen verschijnen, is deze actie op touw gezet met medewerking van zwembad de Beemd.

Het was een zeer gezellige en geslaagde actie waarbij iedereen super fanatiek was, en zijn best deed om met het team ook een mooie afstand neer te zetten. Met elkaar is er ruim 80.000 meter gezwommen. De laatste 50 meter werd er door alle deelnemers tegelijk gezwommen, om een mooie avond gezamenlijk af te sluiten!.

Ook dat mooie geldbedrag hebben we dan ook door de inzet van iedereen kunnen realiseren. Aan het eind van de estafette stond de teller op €3070,65 in contanten, en komen er nu nog bedragen via internet binnen waardoor we uit gaan komen op een bedrag van rond de €4000,-.

Gelderse Minioren Sprint Kampioenschap
Op zondag 8 april hebben de minioren van de Berkelduikers grote successen behaald bij de Gelderse Spintkampioenschappen onder de 12 jaar. Veel van de deelnemers hebben zaterdag eerst 3 uur gezwommen en zondag dus nog weer moeten presteren.

De delegatie van de Berkelduikers was 17 deelnemers de op 1 na grootste vereniging. Door het gehele jaar goed te zwemmen konden de plaatsen worden veroverd. Uit heel Gelderland deden minioren mee in Doetinchem.

De individuele medailles voor de Berkelduikers zijn gegaan naar: Lars Haytink uit Barchem, met 2x brons op 50m vrij en vlinder en 1x goud op 50m schoolslag.

Juliët te Rietstap uit Lochem, met 1x zilver op 50m vrij en 1x brons op 50m schoolslag
Nynke van Leeuwen uit Warnsveld, met 1x brons op 50m rugslag

Alle andere Berkelduikers hebben bijna op alle afstanden hun eigen PR verbroken wat een zeer goede prestatie is.

Na de individuele afstanden kwam het klapstuk van de warme middag, de Estafette Meisjes 4x50 Wisselslag en de Estafette Jongens 4x50 Wisselslag.

De meisjes Nynke van Leeuwen, Juliët te Rietstap, Noor Heinekamp en Wieke Arfman hebben hier een bronzen medaille gewonnen.

De jongens Ryan Bleumink, Lars Haytink, Bram Scholten en Kai Brinkman hebben hier een gouden medaille gezwommen en mogen zich Gelders kampioen noemen!