Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: dinsdag 10 april 2018

Koninklijke Erepenning voor Sportclub Lochem


Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan krijgt Sportclub Lochem op dinsdag 10 april 2018 een Koninklijke Erepenning.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikt rond 21.00 uur de Koninklijke Erepenning uit tijdens een feestavond bij Sportclub Lochem, de Elzelaan 3 in Lochem.

De geschiedenis van Sportclub Lochem gaat terug naar 1918, maar de huidige naam dateert van 1962. Toen werden namelijk twee Lochemse voetbalclubs samengevoegd: Blauw-Wit en Koolhazen Dochteren Combinatie.

Midden in de samenleving
Sportclub Lochem heeft als doel het beoefenen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen, met uitzondering van de beroepsvoetbalsport. De vereniging is aangesloten bij de KNVB. Sportclub Lochem staat midden in de Lochemse samenleving: meer dan duizend mensen zijn binnen de club actief en de vereniging levert een grote bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van de Lochemse inwoners. Kinderen vanaf 4 jaar maken al kennis met de balsport via de Sport In en Voetbalschool, junioren en senioren spelen in de KNVB-competitie en sinds enkele jaren groeit het meisjes- en vrouwenvoetbal snel.

Respect en waardering
Een Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen of aan sportverenigingen die het vijftigjarig bestaan of een volgende 25 jaar vieren. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.