Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 04 april 2018

Binnenkort iedereen een slimme meter


In onze gemeente krijgen alle huishoudens en kleine bedrijven nieuwe energiemeters: de slimme meter.


foto: Liander

Dit is een nieuwe digitale meter die meer inzicht geeft in het energieverbruik. Netbeheerder Liander plaatst momenteel de nieuwe meters in Eefde. In mei start de gratis plaatsing in postcodegebieden 7213 t/m 7218 en 7245.

De nieuwe energiemeter registreert zelf het 

energieverbruik. Daarvoor hoeft de meteropnemer niet meer bij u langs om de meterstanden te noteren en hoeft u dit ook niet meer zelf te doen. Elke twee maanden deelt de slimme meter automatisch de meterstanden van dat moment met uw energieleverancier. Van uw energieleverancier krijgt u een kosten- en verbruiksoverzicht en een eindafrekening, gebaseerd op actuele meterstanden. Als u weet wat u verbruikt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee. Kijk voor meer informatie over de nieuwe energiemeter op www.liander.nl/nieuwemeter.

Dagelijks tot real time inzicht
Er is nog meer informatie te halen uit de nieuwe energiemeters door er een energieverbruiksmanager aan te koppelen. Via uw thermostaat, computer of zelfs smartphone kunt u dagelijks tot real time inzicht krijgen in het energieverbruik en -kosten. Ook het terugleveren van duurzaam opgewekte energie, via bijvoorbeeld zonnepanelen, wordt makkelijker en inzichtelijker. Er zijn betaalde en gratis energieverbruiksmanagers. Meer informatie: www.energieverbruiksmanager.nl.

Hoe informeert Liander u?
U ontvangt twee brieven. Allereerst krijgt u een brief en een folder met meer informatie over de slimme meter. Twee weken van tevoren ontvangt u een afspraakbrief met een datum en tijdstip dat de monteur van GEAS bij u langskomt om de slimme elektriciteits- en gasmeter te plaatsen. U kunt deze afspraak dan bevestigen of wijzigen.