Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: donderdag 29 maart 2018

Idee Henk Visscher voor jeu-de-boulesbaan


Henk Visscher en Carla de la Haye maakten zich sterk voor de buurt

Henk Visscher diende in juli 2017 bij de ideeënmakelaars van de gemeente een idee in voor een jeu-de-boulesbaan. Hij speelde eerst enige tijd het spel in Geesteren. Later was hij betrokken bij de aanleg van een baan in Barchem. Ook al is Henk nu 84 jaar, toch heeft hij zich ingezet voor de komst van een jeu-de-boulesbaan in zijn huidige 

woonomgeving.

Waarom is een jeu-de-boulesbaan belangrijk?
“Veel ouderen beoefenen dit spel. Het brengt mensen actief bij elkaar. Het competitieve element maakt het extra leuk, want een beetje rivaliteit maakt mensen ook sterker,” glimlacht Henk.

Komt er een jeu-de-boulesbaan bij in Lochem?
Bij de zoektocht bleek al snel dat op het terrein van het verpleeghuis De Hoge Weide een jeu-de-boulesbaan is aangelegd. Dit is vlakbij appartementencomplex Parkstaete, waar Henk samen met zijn vrouw Tine woont. We hebben met activiteitenbegeleider Carla de la Haye van De Hoge Weide gesproken hoe we de baan ook konden openstellen voor buurtbewoners. “Ik heb hierbij veel waardering voor de opstelling van het verpleeghuis en de inzet van Carla,” geeft Henk aan. “Zo maken zorg en buurt elkaar sterker. Ook hebben we een oude lichtmast laten overkomen voor het aanbrengen van een scorebord. En er wordt een kunststofstootband gemaakt om de ballen te beschermen.”

Hoe gaat u de jeu-de-boulesbaan bekendmaken in de buurt?
“We hebben de mensen uit de buurt uitgenodigd om op donderdag 5 april om 14.00 uur kennis te maken met dit spel op de baan bij De Hoge Weide. Het verpleeghuis bood hierin hulp. Op deze dag verzorgen beoefenaars uit Geesteren en Barchem een demonstratie. “Het is een heropening van de baan voor bewoners uit het verpleeghuis en de buurt,” vertelt Henk met veel passie. “Een nieuw begin voor ontmoeting en activiteit.”

Inwonersinitiatief
Heeft u ook een idee of een plan om de buurt of dorpskern te verbeteren op het gebied van recreatie, milieu, het groen of de openbare ruimte. Of heeft u ideeën op sociaal gebied, zoals ontmoeting en activiteit? En wilt u daarover graag eens praten met de gemeente? Neem dan contact op met één van onze ideeënmakelaars via idee@lochem.nl. Zij kunnen met u meedenken. Soms kan de gemeente iets betekenen voor uw plan. Ook kunnen zij uw idee of plan verbinden met andere activiteiten, zodat we elkaar in Lochem versterken.