Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 26 maart 2018

Koninklijke Onderscheiding voor Marian Beuke


Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikt op woensdag 28 maart 2018, rond 21.30 uur, een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw M. (Marian) Beuke uit Lochem.


Dit gebeurt tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering in oude samenstelling, waar zij afscheid neemt als fractievoorzitter/raadslid van de Partij van de Arbeid. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Lochem, Hanzeweg 8.

Marian Beuke krijgt deze onderscheiding omdat zij op 28 maart 2018 16 jaar politiek actief is geweest als gemeenteraadslid namens de PvdA. In 2002 begon zij als raadslid in de voormalige gemeente Lochem en vanaf 2005 in de huidige gemeente Lochem. Vanaf het voorjaar 2012 was zij fractievoorzitter van de PvdA.

Marian Beuke heeft zich laten kennen als een bekwaam raadslid en fractievoorzitter. De afgelopen vier jaar was zij ook vice-voorzitter van de raad. Vanuit een herkenbare politieke overtuiging heeft zij haar werk op constructieve wijze vervuld en wordt zij overeenkomstig artikel 14 van het Ordereglement benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.