Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 26 maart 2018

Jongeren pakken kans om eigen woning te bouwen


We ontvingen 32 inschrijvingen voor de vijf bouwlocaties die de gemeente speciaal heeft gereserveerd voor jongerenhuisvesting. “

 “Dit is een schitterend resultaat!”, reageert wethouder Arno Spekschoor van wonen enthousiast. “Het is geweldig dat de jongeren deze kans hebben gegrepen. Mooi ook dat ons strenge woonbeleid in voorgaande jaren deze  bouwmogelijkheden voor de jongeren heeft gebracht. Daar doen we het voor.”

Samen bouwen
De jongeren nemen samen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de locatie. De volgende stap is dat zij zich nu echt moeten verenigen om het bouwproject op de locatie te kunnen starten. Door samen opdracht te geven, zullen de kosten lager zijn. Ze realiseren ook een woning die helemaal aan hun eigen smaak voldoet. Wij zijn benieuwd naar hun plannen. De gemeente geeft de randvoorwaarden mee voor de ontwikkeling van de locatie. Bijvoorbeeld de exacte plek van de bouw, waar te parkeren, waar infiltratie van hemelwater etc.

Locaties
De locaties zijn:

 
  • Steenderen: Bronkhorsterweg op het terrein van de oude basisschool De Akker
  • Hengelo (Gld): Raadhuisstraat, op de plek van de voormalige Albert Heijn
  • Hengelo (Gld): Berkenlaan
  • Vorden: Burg. Galleestraat, op het voormalige Havo-terrein
  • Zelhem: Frans Halsstraat, locatie oude Schildersoordschool

Kennismaken met de buurt
Nu er voldoende inschrijvingen zijn, kan de pilot Jongerenhuisvesting van start. Eind mei nodigen de jongeren en de gemeente samen de buurt uit op locatie om kennis te maken en te vertellen over de plannen. Direct omwonenden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.