Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 05 maart 2018

Breng uw stem uit voor Bronckhorst: Wandelgemeente van het jaar


Maakt u in uw vrije tijd ook graag een heerlijke wandeling in de prachtige Bronckhorster natuur?

Ook de Wandelkrant te Voet, die de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar organiseert, heeft Bronckhorst nu ontdekt. En ons samen met Hilvarenbeek en Goeree Overflakkee genomineerd voor de verkiezing Wandelgemeente van het jaar! Een enorme eer. Vindt u dat Bronckhorst die titel verdient? Stem dan op ons, de stem van het publiek geeft de doorslag.

Breng uw stem uit
Tot en met 20 april kunt u heel gemakkelijk stemmen op www.wandelgemeentevanhetjaar.nl (onderaan de pagina kunt u stemmen). Alvast hartelijk dank voor uw stem!

Waarom zijn we genomineerd?
Ook de (tien)duizenden toeristen die hier komen om te wandelen genieten van onze mooie omgeving. Vooral het afwisselende coulissenlandschap en bekende routes, zoals het Pieterpad, Trekvogelpad, Boelekeerlspad en de Ockhorstroute, trekken jaarlijks velen van hen naar Bronckhorst. Vaak enthousiast gemaakt door inspirerende promotiecampagnes van stichting Achterhoek Toerisme. Want wie wil nu niet kennismaken met ‘Het geluk van Nederland’?

Naast de publieksstemmen beoordeelt de redactie van de Wandelkrant de genomineerde gemeente door een route in het gebied te wandelen. Redacteur Tom Kooiman wandelde voor de verkiezing de 15 km lange Hackfortse Enkroute rondom Vorden. Hij was erg enthousiast: “In Bronckhorst wandel je in een coulissenlandschap dat je van de ene in de andere verbazing laat vallenHoutwallen, rijen knotwilgen of sprookjesachtige bossen omzomen de terreinen. Na elke houtwal, bospartij of bocht opent zich een nieuw decor en word je verrast door het uitzicht, soms op nog meer mooie natuur en soms op een hooiberg, monumentale boerderij of één van de vele kastelen of landgoederen die de gemeente kent. In Bronckhorst zie je de Achterhoek op zijn best.”

Verder beoordeelt de krant zaken als afwisseling in het landschap, onderhoud van de routes, bereikbaarheid en informatie, rustpunten, horeca onderweg, het percentage onverharde paden en of er bijzondere themaroutes (GPS-routes, kinderroutes etc.) en wandelevenementen zijn (zoals de Achterhoekse Wandel4Daagse en dit jaar de Samenloop voor Hoop).

Wethouder recreatie en toerisme Jan Engels, zelf een fervent wandelliefhebber, is het helemaal eens met de conclusie van de Wandelkrant. “In onze gemeente is het inderdaad geweldig wandelen. De nominatie is wat mij betreft een kroon op de inzet van veel partijen om de routes te onderhouden en nog mooier en beter te maken. 

Voor elk type wandelaar is er wat wils. Ik vind dat Bronckhorst de titel Wandelgemeente van het jaar dan ook zeker verdient en heb mijn stem al uitgebracht. Wie volgt?”

Uw stem geeft de doorslag!
De drie genomineerden hopen op veel publieksstemmen, want dat bepaalt mede de winnaar. Stemt u op Bronckhorst?

(onderaan de pagina kunt u stemmen)