Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 26 februari 2018

Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018


21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. 

U bepaalt met uw stem welke partijen het voor het zeggen krijgen in de gemeente en dus over uw leefomgeving gaan. De politieke partijen laten de komende tijd regelmatig van zich horen! In Contact, op deze wesite met reacties op stellingen, op bijeenkomsten, via hun websites en via sociale media.

Ze gebruiken in hun sociale media-berichten de hashtags: #verkiezingenBronckhorst #raadBronckhorst #GR2018. 

De verkiezingsprogramma’s zijn op de websites van de partijen te vinden.Linken naar de websites van de politieke partijen en algemene informatie over gemeenteraadsverkiezingen vindt u op de pagina 'Gemeenteraadsverkiezingen 2018'. U vindt daar ook de reacties van de politieke partijen op diverse stellingen. 

De stemwijzer van Bronckhorst
Wilt u uw politieke voorkeur testen? Dat kan met de stemwijzer van Bronckhorst! In max. 30 stellingen komen de belangrijkste zaken die bij de verkiezingen spelen, aan de orde. U geeft uw mening (eens, oneens, geen van beide) en vervolgens ziet u met welke partij(en) u de meeste overeenkomsten hebt. Daarnaast geven de partijen toelichtingen op hun standpunten.

Niet zo digitaal? Op de Stemtafel bij de publieksbalie in het gemeentehuis hebben de partijen ook informatie voor u klaargelegd, zoals de verkiezingsprogramma’s. Pak dit gerust mee.