Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 26 februari 2018

Campagne Glasvezel buitenaf van start! Kom naar één van de informatieavonden


Eindelijk! Deze week  start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in het buitengebied van Bronckhorst. Bewoners van het buitengebied kunnen zich na de informatieavonden inschrijven voor glasvezel bij een dienstaanbieder. 

Voor 14 mei 2018 moet 50% van de bewoners zich hebben aangemeld, dan krijgt namelijk de aanleg van glasvezel een GO! Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden zes informatieavonden georganiseerd.

Hetzelfde aanbod

Alle inwoners van het buitengebied in Bronckhorst ontvangen hetzelfde aanbod, namelijk keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement. Voor het buitengebied van Bronckhorst zijn dat de volgende dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Solcon en Weserve. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van € 12,50 euro per maand óf € 1600,- bij eenmalige afkoop. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- euro.

Informatiebijeenkomsten
Vandaag of morgen valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Vanaf 19.30 uur is de inloop, 19.45 uur start de avond. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

Overzicht informatiebijeenkomsten

Datum Plaats Locatie Adres
12 maart Zelhem Het Witte Paard 2.0 Ruurloseweg 1
13 maart Hengelo Gemeentehuis Elderinkweg 2
14 maart Toldijk Restaurant Den Bremer Zutphen-Emmerikseweg 37
15 maart Vorden Hotel Bakker Dorpsstraat 24
19 maart Hummelo Restaurant De Gouden Karper Dorpsstraat 9
20 maart Keijenborg Coens tapperij en zalen Sint Janstraat 3


Vraag naar glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de al afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Oosten, Westen en Midden van het land succesvol afgerond, bijvoorbeeld in Achterhoek Zuid en delen van de Veluwe.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.