Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: woensdag 21 februari 2018

Proef met elektrisch vervoer Almen en Laren


Als inwoner van onze gemeente kunt u met ingang van 1 maart gebruikmaken van een nieuwe vervoersservice: E-TRIP, een vierpersoons elektrische deelauto met chauffeur.

Dit als alternatief wanneer er geen gewoon openbaar vervoer voor u beschikbaar is.

De service is bedoeld voor de korte ritjes binnen de gemeente of naar plekken net buiten de gemeentegrenzen. Denk aan vervoer naar school in  

Holten, een rit naar het station, maar ook aan supermarktbezoek of sociale activiteiten binnen de gemeente Lochem.

Aanleiding van de pilot met deze vervoersservice is de beperkte dienstregeling van buslijn 54 en het wegvallen van het deel tussen Laren en Holten. Afgelopen zomer vroegen we inwoners via het digitale inwonerpanel Lochem Spreekt naar een goed alternatief. De meeste deelnemers gaven een voorkeur aan voor vervoer op afspraak. Wethouder de Pagter: "Met deze proef spelen we hier op een duurzame manier op in. Ik hoop van harte dat de proef een succes wordt." De pilot start vanuit Laren en Almen, maar kan naar behoefte snel uitgebreid worden naar andere kernen. De proef is een samenwerking van LochemEnergie, VAB, Superrr Almen, Wakker Laorne en gemeente Lochem. De pilot loopt tot 1 februari 2019.

Hoe reserveren?
Dat kan online via www.elektrip.nl of via de beldienst van Superrr Almen op telefoonnummer (0575) 43 12 00. Bellen kan van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 uur tot 16.00 uur. Wil je zekerheid van een rit, reserveer dan op tijd!

Wanneer rijdt de auto?
De service is elke dag beschikbaar van 7.30-23.00 uur. Afhankelijk van de beschikbaarheid van chauffeurs.

Hoe betaalt u?
Strippenkaarten kunt u bestellen via www.elektrip.nl. Ze zijn ook te koop bij de verkooppunten in Almen (Superrr) en Laren (Plus Beuzel).

Vrijwilligers
De ritten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Lijkt het u leuk om als chauffeur te rijden in de elektrische deelauto? Meld u dan aan bij Superrr Almen. E-TRIP zoekt nog enthousiaste vrijwilligers! Ook via Het Plein en Delta worden mensen ingezet.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze nieuwe Lochemse vervoersservice leest u binnenkort op www.elektrip.nl.