Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: vrijdag 16 februari 2018

Drukte van belang bij heropening Hanzeweg in Lochem


KLANTEN ONDER INDRUK VAN VERNIEUWDE ALDI

LOCHEM, 16 februari 2018 – Vanochtend waren de eerste klanten al om kwart over zeven aanwezig voor de feestelijke heropening van de vernieuwde Aldi-vestiging aan de Hanzeweg in Lochem. De officiële opening van de winkel werd gedaan door de twee langst werkende medewerkers van het filiaal: Wilja Stokkink en Yvonne Oosterhuis. Zij werden geassisteerd door de heer en mevrouw Dijkstra uit Laren. Gezamenlijk knipten ze het rode lint door. Het echtpaar Dijkstra uit Laren is al decennia vaste klant van Aldi. Vervolgens stroomden de vele mensen nieuwsgierig naar binnen en werden direct verrast door de geur van versgebakken broodjes.

Klanten waren zichtbaar tevreden met de nieuwe formule van de winkel. Het team werd veelvuldig gefeliciteerd. “Fantastische winkel!” werd door vele klanten gezegd. Binnen twee uur krasten 400 klanten een prijs weg: van bijvoorbeeld een e-bookreader, een externe harde schijf tot de hoofdprijs van 250 euro. Deze hoofdprijs werd al voor half tien uitgereikt aan Jeanette de Maag uit Laren. Zij was erg verheugd: “Ik win nooit wat! En nu 250 euro. Ik ga er mijn kinderen mee verrassen.” De vernieuwde winkel vond ze ‘’hartstikke mooi’.

De hele dag bleef het een drukte van belang. De nieuwe opzet van de winkel was bij velen dan ook onderwerp van gesprek. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen erg in de smaak.

“Wat een mooie openingsdag! We hebben er met z’n allen heel hard voor gewerkt de afgelopen week. Het is dan ook ontzettend leuk om vele blije klanten te zien en positieve reacties te horen. Daar doe je het tenslotte voor.”, aldus de trotse filiaalleider Koen Beijer

De proeverij-stand die voor de deur stond werd door de klanten drukbezocht. Daar konden heerlijke, vers klaargemaakte hapjes van Aldi-producten geproefd worden, zoals de door de Consumentenbond als lekkerst geteste erwtensoep.

Nadruk op verse producten
In dit verbouwde filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De ‘best geteste’ producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi.

Fairtrade en biologisch
Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit gestaag.

A-merken
Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop bij Aldi.

Duurzaam
Voor Aldi is duurzaamheid een belangrijke pijler. Naast een duurzaam assortiment wordt ook nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Alle winkelverlichting is LED. Papier en folie worden 100% gerecycled.

De vernieuwde winkel aan de Hanzeweg 17 in Lochem beschikt over ruim 90 gratis parkeerplaatsen. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op zondag is de winkel geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Bekeken wordt of de openingstijd uitgebreid kan worden naar de zondag (van 10.00 tot 17.00 uur). Zodra hierover meer bekend is, wordt dit in het filiaal bekend gemaakt.

Boven de opening
Rechts de prijs winnaar