Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: donderdag 15 februari 2018

KORT GEDING HANS MELCHERS TEGEN DEFENSIE GAAT NIET DOOR


PROCEDURE BEZWAARSCHRIFT WORDT WEL DOORGEZET

Vorden, 15 februari 2018 - het verzoek om een voorlopige voorziening dat ondernemer Hans Melchers had aangespannen tegen defensie is ingetrokken. Aanleiding is de mededeling van de luchtmacht dat er vrijwel geen laagvliegoefeningen met helikopters meer zullen plaatsvinden boven landgoed ’t Onstein in Vorden, in verband met verplaatsing van de oefeningen naar het noorden.

Melchers had bezwaar gemaakt tegen de laagvliegoefeningen vanwege de ernstige verstoring van de flora en fauna op het landgoed. Defensie heeft aangegeven dat de piloten van de helikopters volgens planning het natuurgebied van Melchers deze en volgende week zullen mijden.

Voor de inwoner van Vorden is deze mededeling van Defensie voldoende aanleiding om het verzoek om een voorlopige voorziening in te trekken. Hij zet de bezwaarschriftprocedure tegen de beschikking van Defensie, die het laagvliegen mogelijk maakt, wel door. Reden is dat hij voor de toekomst wil voorkomen dat dergelijke beschikkingen, die de rust op het landgoed ernstig verstoren, nogmaals worden afgegeven. Deze procedure zal worden gevoerd door Blenheim advocaten in Amsterdam.