Lokaal Nieuws

Gepubliceerd op: maandag 12 februari 2018

Sportbestuurders opgelet!


Sportverenigingen die worstelen met de vraag hoe zij een sportaanbod voor mensen met een beperking moeten opzetten, zijn van harte uitgenodigd op een van de inspiratiesessies van de SONS’18 op 21 februari en 6 maart.

Overweegt uw vereniging om te starten met een sportaanbod voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maar weet u nog niet hoe? Of loopt u tegen allerlei praktische of organisatorische zaken aan? Meld u aan voor een van de inspiratiesessies, laat u inspireren en stel uw vragen aan sportverenigingen en andere partijen die hier al ervaring mee hebben. 

Enkele partijen die meedoen zijn Achterhoek in Beweging, het Graafschap College, BrichbouW Sportondersteuning, MEE Oost en de Gelderse Sport Federatie.

Handvatten
De sessies zijn bedoeld om u en andere sportverenigingen handvatten te bieden om mensen met een beperking uit de Achterhoek te kunnen laten sporten en bewegen bij uw vereniging. De organisatie wil hiermee bereiken dat na afloop van de Special Olympics in juni, sporten voor mensen met een beperking in de hele Achterhoek beter en toegankelijker wordt. Het uiteindelijke doel is dat er een veelzijdig sportaanbod voor mensen met een beperking in de Achterhoek komt.

Aanmelden
De inspiratiesessie op 21 februari vindt plaats bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde aan de Weijenborgerdijk 34 in Lichtenvoorde. Deze sessie is met name bedoeld voor sportbestuurders uit de gemeenten Winterswijk, Berkelland, Oost Gelre en Aalten. De inspiratiesessie op 6 maart vindt plaats bij hockeyvereniging DHC Doetinchem aan de Stokhorstweg 5A in Doetinchem. Deze sessie is vooral bedoeld voor sportbestuurders uit Doetinchem, Bronckhorst, Montferland en Oude IJsselstreek.

Meld u aan voor de inspiratiesessies

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek
De Nationale Spelen zijn op 8, 9 en 10 juni en vinden plaats in de acht gemeenten van de Achterhoek. Ca. tweeduizend sporters met een beperking en duizend begeleiders zetten die dagen alles op alles om de Special Olympics tot een succes te maken. De deelnemers komen uit in 22 sporten, verspreid over veertien locaties. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat deze Spelen in de Achterhoek worden gehouden. In Bronckhorst is er onder andere golf in Hengelo en badminton in Steenderen.